Onze missie

Met BLOMMM kies je voor biologische, lokaal geteelde bloemen.

Zo hebben jij én onze planeet er deugd van.

De feiten

De onverbloemde waarheid over bloemen

De klassieke bloemenindustrie brengt vandaag schade toe aan mens en milieu, zowel hier als in het Zuiden. Dat klopt niet en zou al helemaal geen werkelijkheid mogen zijn. 

Bloemen koop je net – voor jezelf, je moeder, je vrienden – om schoonheid en vrolijkheid in huis te brengen. Er groeit bovendien zoveel moois bij biologische bloementelers van hier. Het is tijd voor een alternatief!

Maak mee het verschil en zeg ‘nee’ tegen:

schadelijke chemicaliën, pesticiden, bewaarmiddelen
oneerlijke werkomstandigheden, uitbuiting, CO2-uitstoot door lang vracht- en vliegtuigvervoer

Met Blommm kies je voor...

biologische bloemen

Zónder kunstmest, chemische pesticiden of gentechnologie.
Mét organische bemesting, biologische ongediertebestrijding, vruchtwisseling en de juiste rassenkeuze.

Kies je voor een Blommmeke?

Dan kies je voor biologische landbouw: landbouw met respect voor het milieu, voor onze gezondheid én voor die van de toekomstige generaties!

Alle bloemen bij Blommm zijn biologisch, tenzij anders aangegeven. De teelt van sommige bloemen gebeurt op een veld in omschakeling. De principes van de biologische landbouw worden toegepast, enkel het perceel heeft 2 tot 3 jaar nodig om gezond te worden.

Lokale teelt

Bij Blommm houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Daarom werken we samen met lokale producenten, hebben onze bloemen nooit gevlogen, doen we zoveel mogelijk verplaatsingen met de cargofiets en zijn pesticiden iets waar we alleen nog maar van gehoord hebben.

Wij gaan met de seizoenen mee. Bij ons vind je geen tulpen vanaf november of rozen het hele jaar door. Het seizoen start in de lente wanneer de eerste krokussen hun kopjes oprichten en eindigt in de herfst met de pracht van de laatste dahlia.


In de winter – wanneer er vrijwel geen bloemen zijn – werken we met wintergroen en gedroogde bloemen.

Perfect imperfect

Een bloem gooien we niet zomaar weg omdat één blaadje scheurtjes of kreukjes vertoont. Onze bloemen groeien op in weer en wind. Daar zijn ze niet altijd perfect, maar perfect in hun imperfectie. Puur natuur.

Omdat onze biologische bloemen alle tijd en ruimte krijgen om te groeien zijn ze gezond en sterk.

Eerlijke markt

Onze lokale, biologische bloemenboeren hebben het niet makkelijk. Ze kunnen niet concurreren met het bosje (geïmporteerde en goedkope) rozen aan de kassa van de supermarkt.

Blommm wil iedereen in het proces – lokale boeren en fietskoeriers – een faire prijs betalen. Zo kunnen zij zich volop aan het telen van je Blommmekes wijden en hoeven ze zich geen zorgen te maken over schommelende marktprijzen.

Alleen zo kunnen we lokale bioboeren ademruimte geven en de sector duurzamer maken.

Biodiversiteit stimuleren

Door de teelt van onze Blommmekes op lokale velden, het werpen van Zaadbommmetjes en het aanplanten van een bloemrijke (gevel)tuin verbeteren we samen niet enkel het uitzicht, maar creëren we ook een noodzakelijke omgeving voor insecten (zoals bijen) om het stuifmeel verder te verspreiden. 

Wie is Blommm?

Blommm is het initiatief van onderneemster Paulien Verhaest. Zij startte Blommm vanuit een liefde voor bloemen én een maatschappelijke drijfveer: samen met de lokale telers van biologische bloemen de sector duurzamer maken.

We gaan bijvriendelijk te werk
Biologisch, dagvers en lokaal
Eerlijke markt en lonen creëeren
Geen pesticiden of bewaarmiddelen
Back to top