Ikebana – Japanse bloemenkunst
Ikebana – Japanse bloemenkunst

Workshop datum:

vr 19 april 2024

Workshop tijdstip:

09:24

Locatie:

Blommm , Gent

Ikebana – Japanse bloemenkunst

Deze oude Japanse kunstvorm brengt je volledig tot rust. Daar waar het traditionele Westerse bloemschikken zoekt naar zoveel mogelijk perfecte en gelijke bloemen, zoeken we met Ikebana naar wat uniek is aan een bepaalde bloem of tak en gebruik je net dit ‘anders-zijn’ om bijzonder expressieve bloemstukken te creëren. 

Wij begeleiden jou om het maken van een bloemstuk heel persoonlijk aan te pakken, met individueel advies over compositie en balans.

De aangereikte materialen wisselen naar gelang het seizoen.
Tijdens de workshop verwennen we je graag met een feestelijke drankje en lekkere hapjes.

Inbegrepen materiaal: natuurlijke materialen (zoals (droog)bloemen, twijgen, (winter)takken) worden voorzien, evenals een kenzan.

Mee te brengen: eigen schaaltje

 

Lesgever

Angéline Catteeuw (of @angelinecatteeuw op Instagram) is beeldend kunstenaar. Ze maakt vooral schilderijen en sculpturen en gebruikt voor haar werk het menselijk lichaam en natuurlijke, organische vormen in het algemeen. Ze houdt het meest van organische vormen en niet-primaire kleuren, zoals die in de natuur voorkomen. 

Tijdens de workshops zal zij jou inspiratie aanreiken terwijl jij experimenteert en nieuwe technieken ontdekt. Je krijgt van haar uitleg rond het gebruik van verschillende materialen en het opbouwen van een compositie zodat jij zorgeloos aan de slag kan! 

www.angelinecatteeuw.com

 

Aantal deelnemers: min. 10 max. 14 deelnemers

Duur: 2,5 uur

Workshop is verlopen

    Workshop details

  • zo 1 oktober 2023
  • 10:30 - 13:00

Locatie

  • Blommm
  • Krommewal 1 , Gent
Deel deze workshop
Toevoegen aan kalender
Back to top